HTML

Új élet Norvégiában

Azoknak ajánlom ezeket a sorokat, akik hozzánk hasonlóan Norvégiában kezdenének új életet, de csak magukra számíthatnak.

Friss topikok

  • Berszán Péter: Èn is kèszűlődöm kifele! (2015.08.08. 16:25) A nagy kaland folytatódik...
  • Lilike4: Én is ezt a módszert írtam le a kezdetekhez,ha valaki egyedül tanul, de ma már látjuk a párommal,... (2015.05.04. 22:25) Álláskeresés a kezdetektől...
  • Safyela: Egy évvel ezelőtt ugyanitt álltam én is. A kezdő tapasztalatok hasonlóak, mint Neked. De sajnos be... (2014.05.25. 18:38) Szállás keresése

Címkék

Anker Apartment Osló, Telefonkártya vásárlása

2014.05.28. 15:02 Lilike4

Anker Apertment

Ez a szállás nagyon népszerű a turistáknál is, hiszen Osló központjában, a Grünerløkka kerületében található. A Birkelunden villamosmegállótól 4 perces sétára van. Én ajánlom azoknak is, akiknek a megérkezésre nem sikerült szállást találniuk, hiszen pár napra ez az egyik legolcsóbb megoldás kulturált körülmények között, és még itthonról lefoglalhatjuk, tehát biztosak lehetünk abban, hogy megérkezés után lesz hol aludnunk.

Címe: Københavngata 10, Grunerlokka, 0566 Oslo

http://www.booking.com/index.hu.html?aid=319854;label=anker-apartments

Az árak aszerint változnak, hogy hány fős szobában kérjük az elhelyezést. Mivel nálunk nagyon fontos volt az ár, s a párom egyedül érkezett, ezért a legolcsóbbat választottuk, amiben 15 db emeletes ágy volt!

Ezt a szállást még itthonról foglaltuk le, ezért a fizetés a következőképpen alakult: Az ár két éjszakára: 48.02 EUR. Előleg 6.8 EUR. Ott fizetendő 360 korona, + 50 az ágyneműhuzat. Vinni lehet huzatot, de hálózsák pl. nem engedélyezett.

Nagyon tiszta, világos szobákat, nagy tereket képzeljünk el, pl. az egyik étkező, amiben főzni és enni is lehet, akár 80 fő befogadására is alkalmas. Edényeket a főzéshez bérelni lehet. Hatalmas nappali az egész alsó szint, két plazmaTv-vel, fotelokkal, sok asztallal, konnektorokkal, ingyen wifivel.

Alul van a recepció is, a bőröndszoba, illetve előtte különböző méretű, lakattal zárható fémszekrény.

Figyelem!! A lakatot mindenkinek magának kell vinnie! Laptopnak, értékeknek van bőven kis szekrény, nagyból van kevés, erre " vadászni kell" Szerves része az alsó szintnek a Joker nevű lánchoz tartozó büfé (sok helyen van Osloban), hot dog és egyéb hasonló ennivalót is lehet itt venni, de az árak bizony elég borsosak.

Vásárolni sokkal jobban megéri a pár száz méterre lévő Rimi nevű üzletben. (Ezek az olcsóbb, élelmiszer jellegű üzletek Norvégiában: Rimi, Rema1000, Kiwi) 

A vásárlásról később még bővebben írok, hiszen nagyon nem mindegy, hogy mennyit költünk, s egy kis odafigyeléssel, nagyon sokat tudunk spórolni!

Az alsó szintre bárki bejöhet, csak a bőrönd szobát zárják. Kávézni a recepciónál is lehet.  Az emeletre csak mágneskártyával lehet felmenni.

Párom a  "C"-ben volt, de van még "E" épület is. Ezek a szobák is mágneskártyások, 15db emeletes ágy harminc embernek, csak alvóhely, semmi más nincs benne. Táskák, bőröndök az ágyak alatt, között, de senki nem zár szinte semmit.

A mosdók kinézete: elöl két tükör, kézmosó, hosszú közlekedő, egyik felén WC-k, másikon zuhanyzók sorban, persze zárhatóak, Van egy férfi, egy női, és egy férfiak és nők által is használható blokk.

A pozitívuma ennek a szálláshelynek, hogy bár az elutazás napján de. 11 óráig kell kijelentkezni, de akár egész estig ott lehet maradni. Ez főleg akkor fontos, ha valakinek pl. csak du. megy a repülője, s nem akarja a bőröndöket egész nap cipelni magával.

 

Norvég telefonkártya vásárlása

A telefonkártya büfékben kapható, a SIM kártya maga 50 korona, 100 korona a legkisebb egység feltöltés. (chess) A vásárlás után az aktiváláshoz neten adatlapot kell kitölteni, ami kéri a norvég adószámot. Akinek ilyen még nincs, nem fogja tudni a kártyát neten keresztül élesíteni. A boltban kell egy nyomtatványt kitölteni, útlevélszám, stb, amit a bolt küld el a telefonos céghez neten keresztül.

A másik lehetőség: addig hívogatni őket, míg inkább megcsinálják nekünk telefonon keresztül, mint a párom  esetemben. Itt az angolt is megértik, ha valaki nem tud még elég jól norvégul.

Miért is fontos a Norvég telefonkártya?

Ez elsősorban a munkavállalásnál kerül előtérbe, hiszen kint Norvégiában az országon belüli telefonálás nagyon olcsó. ( megkezdett hívásonként kell fizetni )

Amennyiben az itthoni telefonszámunkat adnánk meg az CV-ben ( Önéletrajzban ) akkor eszük ágában sem lesz felhívni minket magas díjért! Így saját magunk akadályoznánk a sikeres munkába állást.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://norvegiabanelni.blog.hu/api/trackback/id/tr306217849

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása